Nu vil jeg prale

I denne artikel vil jeg prale med nogle af de ting, jeg er stolt af i mit liv. Der er meget mere, så dette er blot et udpluk, hvor de store linjer trækkes op.

Min pral er en del af en artikel, jeg skriver om, hvorvidt man må prale med sine børn. Hvilket man naturligvis må og skal i mine øjne. Jeg opfordrer i artiklen til at prale. Derfor vil jeg være et godt eksempel og prale selv. Mine nedenstående ord er mine oprigtige følelser, og samtidig også tænkt som lidt en provokation og opfordring at andre gør det samme.

Udgivet 18. december, som en del af hvorvidt man må prale med sine børn. Jeg har dog skrevet som om den er udgivet i oktober, for at den ikke skal ligge forrest, da den er sekundær i væsentlighed ift mine øvrige indlæg.

I mit eget liv fokuserer jeg meget på det positive. Jeg forsøger at omgive mig med positive mennesker, der oprigtig vil mig og min familie. Mennesker, som i handlingen er kærlige og løftende. Selvfølgelig møder vi modgang, negativitet og taler om vores udfordringer og giver plads til alle slags følelser. Men vi stræber efter at fokusere på det positive og tale om det positive. Lad vores egen og hinandens glæde fylde. Dele vores glæde med hinanden, vores familie, venner og i det hele taget.

Jeg synes det skaber glæde i mig selv, og i andre. Det der betyder noget for mig er den nære relationer mellem mand/kvinde, forældre/børn og øvrige gode relationer og bæredygtighed, miljømæssig ansvarlighed, livsglæde og sand nærhed, hvilket i MIN verden er det eneste, der er værd at gå op i. Jeg er rævestolt af min kloge, kærlige, indsigtsfulde, blide, betænksomme, stærke, modige, handlekraftige, mønsterbrydende mand. Ligesom jeg er uhyrligt stolt af vores fantastiske lille, kærlige, nysgerrige, hensynsfulde, empatiske, blide, super fremmelige, intelligente, insisterende, tålmodige dreng.

Derfor indretter jeg mit liv efter at det er disse værdier jeg får i højsædet i mit liv og i min hverdag. Jeg er rigtig stolt af de valg min mand og jeg træffer i vores liv. Valg skabt af glæde, og også svære valg, der har krævet kampe, tårer og modgang. MEEEN valg som gør vi kan se os selv i øjnene og være tro mod at give os selv og vores børn det familieliv vi i vores hjerter, tror på er det eneste rigtige for os.

I form ting, der styrker tilknytningen til vores børn, tilknytningen i vores parforhold. En livsstil, der arbejder stærkt hen imod så meget bæredygtighed ift. naturen, som muligt.

Hvis vi ikke traf disse valg, ville vi IKKE kunne se os selv i øjnene, når livet er omme. Hvis vi ikke sikrede en stærk og tryg tilknytning til vores barn og kommende flere børn, så ville min mand hoppe i havnen, som han siger.

Vores valg er derfor ikke bare lidt tilfældig give and take fra livets kæmpemæssige tag-selv-bord. Det er den eneste mulighed for at vores liv, bliver som vi drømmer om.

Og jeg er stolt af alt det vi gør, som bidrager til at vi kan leve lykkeligt, og ikke bare hoppe ind i hamsterhjulet, ødelægge vores forhold til vores børn, hinanden, ødelægge naturen, for så at se undrende tilbage på os selv og være kede af det. (Vores drøm ser vi naturligvis ikke som det eneste alment gældende for andre mennesker. For nogen er yderst vigtigt, at man kan sørge for fx økonomisk tryghed og meget andet) For os er det bare vejen.

Og jeg er så stolt af at vi går vores vej – og ikke går andres vej. Men vores egen.