HVORFOR DISSE LINKS

HVORFOR DISSE LINKS

Min mand og jeg elsker at læse forskning, artikler og studier om det blide forældreskab. Vi læser tit en skøn artikel, hvor vi tænker. Hvor var det fantastisk at læse. Men desværre bliver de ofte væk. Derfor har jeg nu prøvet at skaffe et sted, hvor jeg samler alle de fantastiske links, vi finder. Jeg vil ikke skrive under på, at de er ifavnske. Jeg definerer mig ikke som en ifavnsk person. Jeg definerer mig selv, som en person, der har mine egne meninger, og tilfældigvis er jeg hamrende ifavnsk, og interesserer mig for alt der vedrører tilknytning og blid tilgang til børn.

Så god læselyst af linksene, som du finder i undermenuerne opdelt i de forskellige emner. Nogle links er relevante under flere emner, og vil derfor kunne være et par steder, men det er fordi, man måske kan have interesse i et specifikt emne, og derfor har gavn at få vist alle artikler, der er relevante. Links-samlingen vil løbende blive opdateret – uden dog at det er hver måned eller noget. Opdateringen sker når vi falder over endnu en god artikel og vi har tid og lyst til få den lagt op. Du finder links til artikler, studier, forskning og også relevante blogs.

 

Herunder kan du læse lidt mere, hvorfor jeg begyndte at dele links om det blide forældreskab

Før vi blev gravide vidste vi ikke, der var noget der hed ifavn. Dog vidste vi fra start, og talte allerede i graviditeten (også længe før graviditeten) at der var en række ting vi gerne ville gøre.
Kernen i det var at vi ville respektere vores barn, og vores barn og dets følelser seriøst. Vi ville behandle det som en ligeværdig og ikke tale ned til barnet eller tale grimt om eller til barnet, hverken når barnet hørte det, eller som noget man taler hen over hovedet på barnet sammen med andre. Men behandle det som et ligeværdigt individ, der fortjener ligeså meget respekt og i ord og handling, som det er en selvfølge at en voksen fortjener.
Det var os også meget magtpåliggende at vores barn ikke skulle græde. Og at vi altid skulle forsøge at trøste og møde vores barns ønsker, hvis det var ked af det, for som vi er overbeviste om: Et barn græder ikke uden der er en grund. Og en væsentlig grund, og at det er vigtigt at tage sig af og møde.

Vi håbede, jeg kunne amme, da ingen i familien havde kunne amme længe. Vi var sikre på vores kommende søn skulle ligge i samme rum, som os i mindst 2-3 år. Vi var også allerede i graviditeten varme på moderne stofbleer, økologisk tøj eller genbrugstøj, miljørigtig, kemireducerende mademballage, ingen sæbe og lignede på baby m.m.

Men da min dejlige grankusine under graviditeten gjorde os opmærksomme på ifavn, opdagede vi der var flere som os, hvilket har vist sig at være en kæmpe støtte for os ikke mindst efter vores søn blev født og vi konfronteret med de mange mennesker, der mener noget andet, og som i nogle tilfælde ikke er blege for at sige man gør det forkert, fordi man fx ammer længe, vikler, ikke ønsker unødig adskillelse fra sit barn, trøster barnet ved den mindste lyd og ikke sætter barnet i institution.

Jeg vil ikke stille mig til indtægt for de ifavnske principper, og ikke sige, at jeg er ifavnsk. Og vi er ifavnske forældre. Først og fremmest er vi bare os, og tilfældigvis passer vi åbenbart som mange andre blide forældre godt ind i de ifavnske principper.

Det mest korrekte ville være at sige, jeg her deler links til BLIDT FORÆLDRESKAB. Men for nemheds skyld, har jeg skrevet LINKS PRO IFAVN, fordi dette er en god måde at definere det på, så man ved, hvad man læser.